Zoek en vind jouw Job in de Mobiliteit

Meeste Jobs, beste baan.

MobilityJobs.be
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Mobiliteit?
De meeste jobs, de beste baan
MobilityJobs.be
De toekomst ligt voor jou open!
Snel zoeken

Gedoe rond inschrijven nieuwe wagens

Probleem is dat parallelle invoerders bij het inschrijven van een nieuwe wagen zowel de datum van eerste inschrijving moeten vermelden als het bouwjaar. De officiële invoerder hoeft alleen de datum van eerste inschrijving te vermelden. Deze kan dus in theorie een nieuwe auto van een jaar oud op de datum van eerste inschrijving zetten. Voorwaarde is dat die auto niet eerder ingeschreven is geweest, waar dan ook. Het gaat dus niet om auto’s met een dagregistratie in het buitenland. Parallelle invoerders moeten daarbij altijd het bouwjaar vermelden en dus prijsgeven dat een auto misschien al een jaar oud is.

Twee versies

Brancheorganisatie Traxio zegt in een reactie dat het probleem wordt veroorzaakt doordat de officiële invoerders het preregistratieplatform V.2 gebruiken en parallelle invoerders V.3. “Het is de bedoeling om iedereen op hetzelfde platform IVI te zetten, maar omdat hier nog veel fouten in zitten, weigeren de officiële invoerders voorlopig over te stappen naar IVI tot de fouten opgelost zijn.”

Traxio zegt druk te blijven zetten op de FOD Mobiliteit, in samenwerking met de andere federaties en overheidsdiensten, om te zorgen dat de gelijkschakeling zo snel mogelijk plaatsvindt.

The post Gedoe rond inschrijven nieuwe wagens appeared first on Aftersales Magazine BE.

Bron

www.mobilityjobs.be gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close