Zoek en vind jouw Job in de Mobiliteit

Meeste Jobs, beste baan.

MobilityJobs.be
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Mobiliteit?
De meeste jobs, de beste baan
MobilityJobs.be
De toekomst ligt voor jou open!
Snel zoeken

1 op 6 auto’s te laat naar de keuring

Verdeeld naar de gewesten maken de eigenaren uit het Brussels Gewest het bontst. Liefst 25,36 procent verschijnt te laat bij de periodieke keuring. In het Waals Gewest is dat nog 18,65 procent en in het Vlaams Gewest nog altijd 14,77 procent. 62,42 procent verschijnt tot een maand te laat op de keuring; 8,14 procent komt zelfs meer dan een maand te laat.

Verkeersveiligheid

De in totaal 810.186 voertuigen die niet tijdig naar de keuring gaan en deelnemen aan het verkeer, houden een reëel risico in voor de verkeersveiligheid. Bij gerichte politieacties wordt immers vastgesteld dat een belangrijk deel van deze voertuigen zware technische gebreken vertoont.

Bonus

Naast het risico op een zware politieboete, wordt ook bij de autokeuring het recht op een eventuele bonus automatisch verloren en een toeslag aangerekend die tot 27,80 euro kan oplopen. Maar het is vooral het risico om niet gedekt te zijn door de verzekering dat in acht moet genomen worden. Indien bij een verkeersongeval een oorzakelijk verband wordt vastgesteld met de technische staat van het voertuig, kan de verzekeraar zijn verhaalrecht inroepen, en weigeren de kosten te betalen.

The post 1 op 6 auto’s te laat naar de keuring appeared first on Aftersales Magazine BE.

Bron

www.mobilityjobs.be gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close